تفاوت های بین مودم های adsl و روتر ها

تفاوت مودم و روتر

معرفی تفاوت های مودم (Internet Modem) با روتر (Router)   مقدمه : ما در این مقاله به معرفی

معرفی تفاوت های مودم (Internet Modem) با روتر (Router)

 

مقدمه :

ما در این مقاله به معرفی تفاوت های میان مودم های ADSL که به آنها Internet Modem نیز گفته میشود با روتر های شبکه (Router) میپردازیم. تفاوت مودم و روتر خارج از مباحثی چون آموزش کانفیگ مودم ADSL و یا روتر های میکروتیک و سیسکو و… است و فقط مباحث تئوری به معرفی مودم و adsl ها در این مقاله پرداخته میشود.

 

فروش سرور hp

 

مودم هایَ ADSL یا همان (Internet Modem) :

مودم های adsl همواره یک IP ثابت را برای روتر های ما در شبکه فراهم میکنند. اینکه ساز و کار این دستگاه چگونه است و چگونه عمل میکند را میتوانید در قسمت آموزش نحوه تنظیمات PPPOE در میکروتیک و یا مقاله آموزشی نحوه تنظیم مودم های ADSL مطالعه کنید. ولی در این مبحث تا همین جای کار باید بدانیم که برای دریافت اینترنت از ISP ها باید حتما از یک مودم استفاده شود. قابل ذکر است که ما در این مقاله در رابطه با اینترنت های DSL ارائه شده توسط ISP ها صحبت میکنیم.

مودم های اینترنت فایروال ندارند بنابراین در مرحله اجرای فعالیتهایی چون انتقال تصویر دوربین مداربسته از طریق اینترنت ما میتوانیم دستگاه ذخیره کننده تصاویر یا همان DVR ها را مستقیما به مودم به صورت سر راست (Straight) وصل کنیم. و اگر نگران امنیت هستیم و میخواهید امنیت خود را به خوبی حفظ کنید حتما از یک رمز عبور قوی برای مودم adsl خود و دستگاه های متصل به آن مانند DVR استفاده کنید.

درگاه های مودم adsl : 

یکی از شاخص ترین های تفاوت مودم و روتر در این است که مودم های adsl دارای درگاهی برای اتصال خط تلفن هستند و به اصطاح میتوان اینگونه بیان کرد که زبان DSL میفهمند. این پورت تلفن که به درگاه RJ-11 نیز معروف است در روی مودم ها 1 عدد وجود خواهد داشت. علاوه بر آن مودمها معمولا بین 1 تا 4 پورت LAN برای اتصال سایر تجهیزات مانند DVR یا کامپیوتر و لپ تاپ شخصی را دارند. این پورتهای شبکه را معمولا در مودم با رنگ زرد نشان میدهند.

بعضی از مودم های adsl دارای چیپ وایرلس و آنتن های داخلی و یا آنتن های اکسترنال هستند. و بعضی از آنها نیز چیپ وایرلس ندارند. ولی معمولا میتوان به جرات گفت که اکثر مودم های adsl امروزه چیپ وایرلس را به همراه 1 یا 2 یا 3 عدد آنتن اکسترنال دارند. این آنتن ها که به آنتن های Omni معروف هستند شکلی لوله ای و شبیه به مداد دارند. البته کمی بزرگتر…

توان مصرفی و آداپتور مورد نیاز : 

معمولا در جعبه مودم ADSL یک آداپتور 12 ولت 1 آمپر برای روشن کردن دستگاه وجود دارد. باید حواستان را جمع کنید که از زدن آداپتورهای 24 ولت اکیدا خود داری کنید البته اگر قصد سوزاندن مودم خود را ندارید. و اگر از آداپتورهای پایین تر از 12 ولت مثل اداپتورهای 5 ولت و … استفاده کنیم مودم روشن نخواهد شد.

اطلاعات پیش فرض مودم ها : 

مودم ها معمولا در بازار ایران یا D-LINK هستند یا TP-LINK یا به ندرت از مودم های ADSL برند CISCO نیز در بازار وجود دارد. معمولا مودم های دو برند پرفروش به صورت پیش فرض بر روی خود آدرس آی پی 192.168.1.1 را دارند و سرویس DHCP نیز بر روی آنها فعال است. سرویس DHCP سرویسی است که به تجهیزات شبکه متصل به مودم آی پی اختصاص میدهد. و در رابطه با رمز عبور و نام کاربری پیشفرض هم باید همگی آشنایی با عبارت admin داشته باشید. بله نام کاربری و رمز عبور مودم ها معمولا admin است.

 

تفاوت مودم adsl با روتر ها

 

روتر ها (Router) :

همانطور که قبلا گفته شد تفاوت مودم و روتر از نظر درگاه ها بسیار مهم است. روتر ها یک پورت WAN دارند و یک پورت LAN (درگاه شبکه محلی). اتصال روتر به اینترنت از طریق پورت WAN این دستگاه صورت میگیرد. به عبارتی کابل مودم به پورت WAN روتر میخورد و پورت LAN روتر برای سایر دستگاه های تحت شبکه مثل کامپیوتر ها و لپ تاپ ها یا دوربین های مداربسته تحت شبکه و دستگاه های ذخیره ساز تحت شبکه (NVR) و … استفاده میشود.

یکی از ویژگی های روتر داشتن دیواره آتش یا همان فایروال است که برای جلوگیری از دسترسی های غیر مجاز از طرف اینترنت به شبکه محلی ما طراحی شده است.

عملیات NAT چه از نوع Src. NAT و یا چه از سایر نوع های ترجمه آدرس در شبکه نیز بر عهده این دستگاه است. همچنین کلیه عملیات روتینگ یا همان مسیر یابی برای انتقال ترافیک توسط این دستگاه صورت میگیرد. بصورتی که میتوان یک سری عملیات پردازشی تعریف کرد که طبق آن یک سری نقش ها و یا فرآیندهای خاصی را (Rule) برای دسترسی به اجزاء شبکه محلی محدود و یا نامحدود کرد.

 

روتر میکروتیک مدل RB750UBR2 روتر میکروتیک با ۵ عدد اترنت که ۴ اترنت آن POE است - روتر ۵ پورت POE میکروتیک

در تصویر بالا یک روتر از برند میکروتیک مشاهده میکنید.

 

منبع : ترجمه ای از مقاله Difference between Modem and Router ( تفاوت مودم و روتر)

منتشر شده در وب سایت : www.cctvcameraworld.com

 


استفاده از این مطلب با ذکر منبع آن یعنی شرکت ارتباطات نادین مجاز است.

 قوانین کپی رایت رو رعایت بفرمایید

ارسال دیدگاه